• Arnold

Újra függésben

Updated: Sep 5, 2018

"Nemzeti szuverenitás" Gyakran halljuk ezt a kifejezést a politikusoktól. De mit is jelent a szuverenitás? Szuverén az, aki képes arra, hogy saját érdekei mentén irányítsa a sorsát. Az a nemzet szuverén, amely önállóan, külső kényszerek nélkül tud dönteni saját jövőjéről, fontos ügyeiről. Az olyan ország, amely el van adósodva, és nemzeti jövedelmének jelentős részét arra költi, hogy valamilyen külső szereplőnek hitelt törlesszen, az nem lehet szuverén, az nem tud független lenni. Gondoljunk csak a devizahitelesekre, akiknek az élete csak akörül forgott, hogy vajon hónap végén ki tudják-e majd fizetni a törlesztőt. Nyaralás? Új tévé? Márkás ruha a gyereknek? Ilyen szóba sem jöhetett, mert minden pénz a törlesztőre ment. Vagy emlékszünk az IMF hitelre? Akkor, amikor visszafizettük a válság miatt felvett hitelt, a politikusok, az elitünk azt ünnepelte, hogy végre megszabadultunk a külső függőségtől, Magyarország újból szuverén ország lett.


Nem sokáig örülhettünk. Kiderült ugyanis, hogy titokban az elitünk egy újabb hitelszerződést írt alá, ezerszer súlyosabbat, és sokkalta drágábbat, mint az IMF-hitel volt. Putyin Oroszországától vettünk fel hitelt. 3000 milliárd forintot, uzsorakamatra. Amit kamatostul 30 évig fizetünk. Ez azt jelenti, hogy minden egyes magyar család kapott a nyakába 1,2 millió forintnyi devizehitelt, amelynek a kamata sokkal magasabb, mint bármely elérhető hitelé.

Jogos a kérdés: miért vettük fel ezt az uzsorahitelt? Miért pont az oroszokról?

A hitelből az oroszok atomerőművet építenek nálunk. De nem ám orosz technológiából magyar mérnökök és építők építik, mint az első paksi erőmű idején! Hanem oroszok építik, tehát még azon is ők keresnek. Ráadásul a paksi orosz áram miatt legalább duplájára nő minden magyar család havi villanyszámlája.

Hoygan lehet az, hogy a politikusaink ilyen rossz üzletet kötöttek? Hiszen tudták, hogy milyen következményei lesznek!

Ki kell mondanunk az igazságot! A magyar politikai elit elárulta a népet akkor, amikor adósrabszolgává tette, orosz függőségbe taszította országunkat. Mert ne legyenek illúzióink: a következő 30 évünk arról fog szólni, hogy nyögjük az orosz hitel terheit, és fizetjük a paksi orosz áram havi számláit. Putyin devizahitelesei lettünk mindannyian.

És itt érthetjük meg a szuverenitás lényegét. Mert Magyarország többé nem szuverén ország, hiszen a következő 30 évünk arról fog szólni, hogy hó végén ki tudjuk-e fizetni az oroszoknak a törlesztőt. Márpedig nem beszélhetünk nemzeti szuverenitásról ott, ahol minden kérdés úgy kezdődik majd: "Várjunk csak! Futja nekünk erre az orosz törlesztő kifizetése után?" Politikusaink elárultak minket, ahogy a devihazitelekkel is becsaptak minket. Feladták, vagy inkább: eladták nemzeti szuverenitásunkat egy külföldi államnak. Már csak az a kérdés: mennyi volt a Júdás-pénz? Mert az biztos, hogy nekik nem volt elég 30 ezüst.41 views0 comments