• Hunor Magyar

Trollok harca


Az utóbbi napokban a hatalom válogatottan undorító és pitiáner eszközökkel próbálja széttrollkodni az ellenzék választási kampányát. A kormánypártot láthatóan idegesíti, hogy még vannak ellenzéki jelöltek és pártok. A Fidesz szerint az lenne az ideális, ha újra létrejönne a pártállam: egy vezető, egy párt, egy ország.


Éppen ezért a kormánypárti polgármesterek nem ülnek le vitatkozni az ellenzéki jelöltekkel. Azzal ugyanis elismernék, hogy lehetséges más értékeket vallani, más célokat megjelölni, más stílusban politizálni. Akkor lenne A jelölt és B jelölt, akik mást gondolnak a világról, a választók pedig eldöntik melyiküket támogatják.


A Fidesz azonban évek óta azt hangoztatja, hogy nekik nincs alternatívájuk. Csak az lehet helyes, amit ők csinálnak. Ha viszont csak nekik lehet igazuk, akkor az ellenzék az igazságot támadja, tehát már a létezésénél fogva bűnös és erkölcstelen. Önmagában azért, mert ellenzék.


A bűnösökkel és erkölcstelenekkel szemben viszont minden eszközzel harcolni kell. Lehet rájuk uszítani a rendőrséget, lehet megfosztani őket a plakáthelyektől, lehet hatósági önkénnyel elvenni a költségvetési támogatásukat. És rájuk lehet szabadítani a kormánypárti trollokat, akik motorcsónakból zavarják meg a rendezvényeiket vagy egyszerűen csak lekapcsolják az áramot az ellenzéki polgármesterjelölt rendezvényén.


A kamupártok és kamujelöltek indítása ugyanez a kategória. Ők a Fidesz trolljai, akiknek az a feladatuk, hogy a valódi ellenzéki jelöltek esélyeit rontsák azzal, hogy az egész választást nevetségessé teszik.

A herevasaló Berki csak azért lett mozgósítva, hogy a saját szintjére húzza le Karácsonyt és Puzsért a Fidesz plakátjain. Erzsébetvárosban is ez a helyzet. Ott Hunvald Györgyöt indították rá az ellenzékre. Az egykori polgármestert a bíróság bűnösnek találta hivatali visszaélésben, hűtlen kezelésben és magánokirat-hamisításban. Egy másik ügyben még tart az eljárás ellene, ítélethirdetés idén ősszel várható.


Merész az a feltételezés, hogy a választási zavarórepülése és a tárgyalás között lehet összefüggés?

Egyelőre azt látjuk, hogy Hunvald éppen úgy osztogatja az egyenkrumplit mint a fideszes jelöltek, a „kampánycsapata” pedig kamerák előtt zsidózik, amikor valaki felteszi nekik a kérdést, hogy mégis honnan van pénzük a kampányra. Ebből is látszik, hogy nem nyerni akarnak, hanem rombolni.


A sor hosszan folytatható. Ezt a rendszert a Fidesz mozgatja, minden egyes ellenzéki győzelem porszem lenne a gépezetben. Ezért most mi jövünk, választópolgárok! Csak azzal tudjuk visszatrollkodni a NER-t, hogy nem a trollokra szavazunk.

113 views0 comments