• Hunor Magyar

Tőlem neked: így mennek a százmilliók Rogán feleségénekEddig 273 millió forintot adtak állami vállalatok Rogán Cecília cégének. Az MVM és az Antenna Hungária mellett a Szerencsejáték Zrt. is támogatta a miniszterfeleség sportrendezvényeit – adta hírül a K-monitor oknyomozó blog.


Mint kiderült, az állami vállalatok ilyen jellegű költéseit minden esetben a Nemzeti Kommunikációs Hivatal hagyja jóvá, amely Rogán Antal minisztériumához tartozik.


Akkor tehát végső soron ki adja Rogán Cecília cégének az állami pénzeket? Igen, a férje.

A hanyatló nyugaton így zajlódna le a miniszter és felesége között a párbeszéd a vacsoraasztal mellett:

- Drágám, hidd el, nagyon jó ötletnek tartom a fitneszes terveidet, de nem kaphatsz olyan állami vállaltoktól támogatást, amelyeknek a költéseit én felügyelem.

- De miért nem, Tónikám?

- Azért, mert ez összeférhetetlen, ily módon törvénytelen is, de ha nem volna törvénytelen, akkor sem lenne helyes erkölcsileg. Az ilyen családon belüli, mutyizós, kispályás sikkasztás egyszerűen ciki. Kínos. Tré. Ilyenhez nem adhatom a nevem.

- Azért vagy ilyen szigorú, mert keresztény-konzervatív politikus vagy?

- Igen, azért.

- Jaj, de szomorú vagyok Tónikám.

- Ne legyél. Így legalább bebizonyíthatod, hogy tényleg olyan ügyes és tehetséges vagy, mint amilyennek látszol, ezért önállóan is tudsz érvényesülni. Ha az államtól kapnád a pénzt az egész ország rajtad röhögne.


Ehhez képest így történhetett a párbeszéd a Nyugat által irigyelt, virágzó Magyarországon:

- Drágám, nagyon jó ötletnek tartom a fitneszes terveidet, kaphatsz hozzá állami vállaltoktól támogatást.

- Jaj, de szuper Tónikám, de nem lesz abból gond, hogy azoknak a vállaltoknak a költéseit te felügyeled?

- Dehogy lesz, kinyomunk 15 milliárd forintért néhány ezer migránsozó plakátot, és senki nem fog foglalkozni a támogatásoddal.

- Azt hittem, ez törvénytelen.

- Az. És akkor mi van?

- Hát, hogy ott az ügyészség, drágám, esetleg bajunk lesz belőle.

- Bajunk? Az ügyészség miatt? Haha, vicces lány vagy Cili. Ha Petin múlik, még az OLAF is vizsgálódhatna ellenünk, azt is elsimítaná.


És már ment is a zsé.

243 views0 comments