• Hunor Magyar

Szent IFA nekünk, luxus Merci nekik


Ezek ünnepélyesen átadtak és felszenteltek (!) egy több mint 30 éves IFA tűzoltóautót. De tényleg: egy W50 típusjelű NDK-s IFA-t kaptak a bábolnai tűzoltók. Nem vicc! Maga Czunyiné dr. Bertalan Judit, Komárom-Esztergom megyei országgyűlési képviselő, korábbi államtitkár és digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos 42 (!) fotót töltött fel a saját Facebook-oldalára a jeles eseményről.


„Egy jól felszerelt tűzoltófecskendővel gazdagodott a Bábolnai Önkéntes Tűzoltó Egyesület” – írta Czunyiné. „Gazdagodott” – ezt a szót használta az IFA kapcsán a fideszes politikus, aki egyébként a parlament honlapján elérhető vagyonnyilatkozata szerint egy Mecedes GLA-val jár, aminek az ára 9 millió forintnál kezdődik.


Szóval, ki gazdagodott?

A kitett képek tanúsága szerint nem volt átütő a tűzoltók öröme. Pedig volt 20-25 fős közönség, mikrofon, átadó beszédek, pap, templomi zászló, rajta szentkép. (A felszentelésre talán még ez a sokat megélt jármű sem számított.)


Mégis csak a képviselő asszony mosolygott, amikor pajkosan pózolt kicsit az IFA vezetőfülkéjében. És mosolyog a NER-elit, mert láthatóan mindent lehet. Míg ők büszkén, szinte kérkedve élvezik az adriai jachtozást, a Várban megszerzett lakásokat és a legújabb luxus terepjárókat, addig a nép szemét ki lehet szúrni egy lerohadt IFÁ-val, egy nem kevésbé ünnepélyesen átadott földúttal, hozzá három közúti lámpával vagy éppen két tő muskátlival.


Nesztek!

Ha nem tetszik, akkor bevándorláspártiak vagytok! Vajon mi lesz a következő, amit átadnak? Néhány Nysa furgon a mentőszolgálatnak? Kurblis telefon a rendőrségnek? Köpölyöző készlet a házi orvosoknak? Legyen! De akkor kár lenne megállni ezen a ponton. A hatalom birtokosai lesznek szívesek magukra is kiterjeszteni ezt a sok jótéteményt.


Trabantot és Wartburgot minden miniszter és államtitkár feneke alá!

816 views0 comments