• Hunor Magyar

Senki nem pazarolja olyan értelmetlenül a pénzt mint a magyar kormány


658 milliárd forint ment el látványsportokra 2011 óta a TAO-rendszeren keresztül. Ahogy a bíróság korábban kimondta ez a pénz is közpénz, hiszen a vállalkozások által kötelezően fizetendő adóról van szó.


Az más kérdés, hogy a Fidesz szerint mindezt hasznosabb professzionális focira költeni az egészségügy és az oktatás helyett.

Ebből a felfoghatatlan mennyiségű pénzből ugyanis a legmodernebb amerikai klinikák színvonalára lehetett volna fejleszteni minden megyében egy kórházat. Ennyi pénzből az összes kátyút el lehetett volna tüntetni a közutakról. Százával lehetett volna iskolai tornatermeket létesíteni. Meg lehetett volna hosszabbítani a fővárosi metrókat. Gyorsvasutat lehetett volna építeni a budapesti repülőtér és a belváros között.


Ehelyett ez a pénz nézők nélküli stadionokra és a magyar focicsapatokban játszó idegenlégiósok fizetésére megy el.

Máshol a profi sportot a piac tartja el. Itthon az állam, azaz az adófizetők. Az ideológia az, hogy így lehet a tehetséges magyar gyerekek számára esélyt adni. Ehhez képest volt olyan, hogy a felcsúti Puskás Akadémia csapatában tíz külföldi lépett pályára. A kezdőben volt két szlovén, két horvát, egy belga, egy kameruni, egy nigériai és egy mali játékos, csereként beállt egy horvát és egy albán is.


Mindezt úgy, hogy a legtöbb pénz természetesen Felcsútra ment.

Persze ez az egész csak akkor tűnik értelmetlenek és pazarlónak, ha komolyan vesszük, hogy itt a foci és az utánpótlás nevelés a lényeg. Egészen más megvilágítást kap ez a történet, ha arra gondolunk, hogy a sport csak alibi, valójában ezt a pénzt is ellopják.


Úgy már minden logikus.

164 views0 comments