• Hunor Magyar

Orbán olyan egészségügyet csinált mint amilyen focit


Orbán számára a legfontosabb ügy: a foci. Az elmúlt években több százmilliárd forintot költött el a kedvenc sportágára – kórházak és iskolák helyett. Mint egy megszállott szórja a pénzt, a mi pénzünket. Kimegy a meccsekre, ott ül a VIP-páholyban, magánrepülőn utazik a külföldi összecsapásokra: teljesen egyértelmű, hogy a világ összes dolga közül egyedül a labdarúgás érdekli igazán.


Orbánról tudható, hogy nem csak nézőként vesz részt a bajnokság küzdelmeiben. Beleszól az egyes csapatok tulajdonlásába, meghatározza mennyi közpénz jut a kluboknak, lényegében az egész N(ER)B1-et ő irányítja.


Orbán kedvenc csapata a Vidi (Mol Fehérvár FC). Ez a klub új stadiont kapott az elmúlt években és felfoghatatlan mennyiségű közpénzt. A játékosok több millió forintot keresnek havonta. Ehhez képest a svájci másodosztályban (!) szereplő liechtensteini Vaduz pár napja kiverte őket az Európa Ligából.


A következő kérdéssel kell minden magyar embernek szembenéznie: ha Orbán az őt legjobban érdeklő témában csak ilyen teljesítményre képes, akkor mit várhatunk tőle azokon a területeken, amelyek igazából nem is érdeklik?

A választ mindenki látta az Országos Onkológiai Intézetben készült felvételeken. Ő ugyanolyan színvonalat tud az egészségügyben is elérni mint a fociban.

Mi pedig boldogak lennénk, ha az egészségügyünk olyan lenne mint a svájci másodosztály.

266 views0 comments