• Hunor Magyar

Orbán: gyenge forint = gyenge állam


Története során a forint még sosem volt olyan gyenge mint ma.


Egy euróért már 331,3 forintot kell fizetni, azaz tovább esett a forint árfolyama a tegnapi záráshoz képest, ami az eddigi rekord volt a gyengeségben. A dollár 302,89 forintnál tart jelenleg, egy svájci frank pedig 305,28 forintot ér.


Összehasonlításképpen, amikor Orbán Viktor 2010-ben átvette a kormányzást, akkor egy euróért még csak 273 forintot kellett adni. Tehát a kormányzása alatt 60 forinttal gyengült a nemzeti valuta.

Idézzük fel újra, mit mondott Orbán a forint árfolyamának jelentőségéről 2004-ben: „A gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak.” Amikor ezt mondta, egy euró 245 forintba került.


Tehát, a mainál lényegesen erősebb forintot is túl gyengének tartotta. Azt állította, hogy a további gyengülés ellentétes az emberek érdekével. Ehhez képest a kormányzása kilencedik évében napról napra gyengül a forint, ami napról napra gyengébb államot jelent.


Ez az ember folyamatosan a nemzeti büszkeségről beszél, miközben a saját maga által felállított mérce szerint is gyengébbé tette a nemzetet. Egyszerűen leárazta az országot és benne minket.

345 views0 comments