• Hunor Magyar

Nem számít már semmiTegye mindenki a kezét a szívére, és mondja meg őszintén: számított-e arra, hogy az Állami Számvevőszék - miután az összes ellenzéki pártot szénné büntette - a Fidesznél mindent rendben fog találni? Mi nem számítottunk erre.

Mi azt hittük, hogy a kormánypárt is kap majd valamekkora bírságot, no persze nem nagyot, de ezért mégiscsak a nullánál nagyobb összegűt, és akkor jól ki tudnák röhögni a kritikusokat: már, hogy lennénk a hatalom pribékjei, lám, a kormánypártot ugyanúgy elszámoltatjuk mint az ellenzékét. Hát nem. Már eljátszani sem akarják azt, hogy ugyanolyan mércével vizsgálják az összes pártot.

Nem számít nekik a hitelesség, az igazságosság, a becsület.

A Fidesz az utóbbi választásokon egymaga többet költött, mint az összes riválisa együttvéve, mégis csak az utóbbiakat szívatja a hatóság.

Az sem zavarja a pribékeket, hogy ezzel azokat igazolják, akik szerint lényegében megszűnt a többpártrendszer és a demokrácia Magyarországon. Miközben a kormánypárt nem veszített volna semmit a büntetéssel. Ugyanúgy kampányolhatott volna tovább a végtelen állami forrásokból mint eddig, a bírságot pedig könnyedén kifizethette volna a közbeszerzések után visszacsorgatott alkotmányos költségből.

De még ennyi mókába sem mentek bele. Pedig küldhették volna a bírságot 5 forintosokban is.

433 views0 comments