• Hunor Magyar

Napi 100 millió forintot égetett el a kormány


Kiszámolták: napi százmillió forintot költött a kormány a Juncker-t és Sorost ábrázoló plakátkampányára.


Még egyszer: naponta 100 000 000 forintot!

Most mindenki képzelje el azt, hogy mit jelentene számára, ha ez a pénz az övé lenne. Milyen problémákat oldana meg, milyen álmokat valósítana meg általa. Ezt az összeget, amit a hétköznapi magyar ember több mint 25 év munkájával keres meg, a kormány egyetlen nap alatt égette el idióta sorosozására és brüsszelezésre.


A hétköznapi magyar emberek két-három műszakban güriznek, hogy megéljenek. A jövedelmük nagy részét elveszi tőlük az állam adó formájában. A személyi jövedelemadó, a 27 százalékos Áfa és a különféle illetékek mind-mind mennek a költségvetésbe. Az adóelvonás mértéke Magyarországon nagyjából 40 százalékos, ami azt jelenti, hogy a megtermelt jövedelmünk közel fele az államhoz vándorol. Tehát: ahhoz, hogy a kormány elkölthessen 100 millió forintot, egy magyar munkavállalónak körülbelül 240 millió forintot kell megkeresnie, majd ezután adóznia. 240 millió forintot körülbelül 50-60 év alatt keres meg az átlagos magyar munkavállaló.


A fideszes plakátkampány egyenlete így néz ki: egy átdolgozott élet összes adóbefizetése megy egyetlen nap alatt a levesbe.

Most mindenki gondoljon arra a kórházra, amit utoljára látott vagy az iskolára, ahova a gyereke jár. Mennyi mindent lehetne 100 millió forintból elintézni! Tornatermet felújítani, korszerű orvosi műszereket venni, több takarítással a fertőzéseket visszaszorítani. És ez csak egyetlen nap költsége a plakátkampányban.


100 millió forintból 1000 szegény gyereknek vehetett volna a kormány számítógépet. Olyan gyerekeknek, akik már azáltal behozhatatlan hátrányba kerülnek, hogy a szüleik nem tudnak nekik olyan eszközöket biztosítani, amely más családokban megtalálható.


Tíz napnyi plakátkampány árából 10 ezer gyerek kaphatott volna esélyt.

A kormány azonban úgy döntött, hogy ezt a pénzt inkább a Fidesz választási esélyeinek növelésére fordítja. Ami természetesen törvénytelen, de az Állami Számvevőszék és az ügyészség nem akadályozza meg sem a csalást, sem a vérrel és verejtékkel előállított adóink gátlástalan elherdálását.

602 views0 comments