• Hunor Magyar

Német rendszámú hazafi


A miniszterelnök vejét egy 50 milliós Mercedes terepjáróval látták furikázni. Erre csak azért van módja, mert az Európai Csalás Elleni Hivatal nyomozása ellenére a magyar ügyészség nem emelt vádat ellene. Amúgy a sitten ülne nem egy 2,5 tonnás, 600 lóerős luxusautóban.


Fél éve arról készültek fényképek, ahogy a felesége – azaz a miniszterelnök „saját lábon álló” lánya – egy tízen valahány milliós BMW-ből száll ki, a kezén egy 14 milliós órával, a lábán egy 200 ezres Gucci cipővel. Volt még nála egy Louis Vuitton táska is 1 millió forint értékben.


Felfoghatatlan vagyonokat gyűjtöttek össze ezek az emberek néhány év alatt, és láthatóan már nem szégyellik mutogatni a zsákmányt.

Pedig nem a saját tehetségüknek, szorgalmuknak és kitartó munkájuknak köszönhetik ezt a rengeteg pénzt. Ők azért lettek ilyen gazdagok, mert a miniszterelnök legszűkebb családjához tartoznak. Túlárazott és személyre szabott közbeszerzések nélkül havi pár százezres munkabérből élnének mint az átlagos magyarok.


A fénykép tanúsága szerint a miniszterelnök veje ráadásul német rendszámú autóban ült. Könnyen lehet, hogy azért, mert így spórolni tud az adókon. Németországban ugyanis csak 19, az apósa által kormányzott Magyarországon viszont 27 százalékos az áfa. Hasonló megfontolásból vezetett Bayer Zsolt szlovák rendszámú autót. Olyan pitiánerek, hogy még annyit sem hajlandók visszafizetni a közösbe, ahonnan egyébként minden vagyonuk származik, mint amennyit a saját törvényeik írnak elő.


Ennyit ér számukra a nemzeti büszkeség. Néhány forintért még a hazájuk felségjelzését is lecserélik.
1,186 views0 comments