• Hunor Magyar

Mindenkinek lesz egy szemétdombjaNem viszik el a szemetedet. Pest megye 116 településén függesztette fel a szemét- és hulladékszállítást a környék szolgáltatója. Arra hivatkoznak, hogy az állam nem fizeti ki őket. Mert a politikai elit ezt is megteheti: visszatartja az adónkat, amit arra fizetünk, hogy - többek között - elvigyék a szemetet. Ezt a politikai felelőtlenséget ki akarta?

A magyar állam, a politikai elit felelőtlensége miatt szétesett. Ott, ahol a katasztrófavédelem viszi el a szemetet, ott az állam megszűnt létezni.

Elfelejtjük ugyanis, hogy az állam mire jött létre. Arra, hogy működjenek a közszolgáltatások. Nem csak a szemét elszállítása nem működik. Nem működik rendesen a vasúti személyszállítás. Nem működnek az iskolák. Nem működik a magyar egészségügy. És, most akkor előállt a személyhelyzet is. A katasztrófavédelemnek katasztrófa esetén kell cselekednie.

Az az ország, ahol a szemét elszállítása egy katasztrófahelyzet, az az ország nem működik.

Mondjon már valaki valamit, amit egy magyar politikusra rá lehet bízni, mert az attól működik. Ja, a maffiaállam felépítése, a lopás, rablás és a néphülyítés. Valóban, ezek működnek.

De közben belefulladunk a szemétségükbe, belefulladunk a szemetünkbe.

Persze, lehet ezt pozitívan is nézni: minden magyar ember kap egy kis szemétdombot, ami a sajátja lehet. Ha lenne kedvünk viccelni, talán ilyeneket mondanánk. De nincs nagyon, és fogy a türelem.

89 views0 comments