• Hunor Magyar

Mentők helyett külföldi labdarúgókra költ a kormány


Tudja-e a kedves Olvasó, hogy a mentőknek a riasztástól számított 15 percen belül ki kell érnie a helyszínre? Nyilván mindenki hallott vagy átélt olyan esetet, amikor ez nem jött össze. Pedig a mentők gyorsaságán szó szerint életek múlnak.


És azt tudja a kedves olvasó, hogy mennyi az Országos Mentőszolgálat éves költségvetése? Ha nem, eláruljuk: nagyjából 40 milliárd forint. Ennyi pénzből működtetik a diszpécserközpontot, vesznek benzint a mentőautókba, végzik el a szükséges karbantartásokat, fizetik ki a mentősök bérét, és ebbe az összegbe kellene beleférnie még a fejlesztéseknek, eszközbeszerzéseknek, az autóállomány folyamatos cserélésének és bővítésének.


Az a tény, hogy számtalan esetben nem ér ki a mentő a riasztástól számított 15 percen belül (még a fővárosban sem, nemhogy az ország egész területén), azt bizonyítja, hogy az Országos Mentőszolgálatnak juttatott pénz kevés, ennyiből nem lehet az elvárható legmagasabb szintű elsősegélynyújtást biztosítani.


És, akkor feltesszük az utolsó kérdést: Tudja-e az olvasó, hogy jövőre mennyi közpénzt ad a kormány az üres stadionokra és a külföldi focisták bérére a Tao-rendszeren keresztül?


130 milliárd forintot!

Az Országos Mentőszolgálat költségvetésének háromszorosát. Három mentőszolgálatnyi pénzt költ el a Fidesz professzionális sportokra, azaz olyan tevékenységre, amely a világ minden normális országában piaci alapon működik.


Amikor azt látjuk, hogy a NER bajnoki mérkőzésein egy harmad vonalbeli külföldi focista rugdossa a labdát, akkor mindenki gondoljon arra, hogy ott egy vadonatúj rohamkocsi ára futkározik a mi pénzünkből. A havi több millió forintot kapó „profi” labdarúgók bérét ugyanis mi fizetjük. Nem a nézők (mert azok nincsenek) és nem a klubok tulajdonosai (mert állami támogatások nélkül ezek a klubok veszteségesek lennének).


Aki szerint ez jól van így, aki szerint a Mentőszolgálat éves költségvetésének háromszorosát kell a felcsúti Ferguson hobbijára költeni, az szavazzon nyugodtan a Fideszre továbbra is. Aki viszont félti a saját és a hozzátartozói életét, az keressen magának olyan pártot, amelyik az egészségügyre költene a stadionok helyett.


Nem lesz nehéz dolga, a Fideszen kívül az összes párt ilyen.

1,347 views0 comments