• Hunor Magyar

MÁV 2019: otthagyják az utasokat a síneken


Pár napja történt, hogy a Monor felé közel egy órás késéssel haladó vonat egyszer csak megállt, az utasok hosszas várakozás után jöttek rá arra, hogy a mozdonyvezető leszállt és otthagyta őket a kánikulában a vasúti síneken, így végül gyalog mentek vissza az állomásra.


Most gondoljunk arra a japán miniszterre, aki lemondott az egyik szuperexpressz pár perces késése miatt. Mit tett volna szégyenében egy olyan botrány után mint ez a monori eset? Felnégyeli magát egy szamuráj karddal?

A magyar minisztereket azonban nem olyan fából faragták, hogy könnyelműen bedobják a törülközőt ilyen kudarcok után. Ők ennél keményebb legények. A MÁV vezetői sem azért veszik fel minden évben a többmilliós bónuszaikat és sikerdíjaikat, hogy holmi késések és a síneken hagyott utasok miatt feladják a harcot.


Talán ez a szemléleti különbség is az oka annak, hogy Japánban 300 kilométer per órás sebességgel járnak a tökéletesen pontos és tiszta vonatok, Magyarországon viszont majdnem ugyanannyi idő alatt juthatunk el Vácra mint 1849-ben.


Egyedül a felcsúti kisvasút rója menetrend szerint a köreit. Igaz, tök üresen.

163 views0 comments