• Hunor Magyar

Második Trianon: már a románok is gazdagabbak


Az Eurostat friss összesítése szerint a magyaroknál csak a bolgárok szegényebbek Európában. Mindenki más gazdagabb nálunk. A rendszerváltás pillanatában még nem ez volt a helyzet.A nyugati országok már akkor is gazdagabbak voltak, de a keleti országok között Magyarországon volt a legmagasabb életszínvonal.

Mi voltunk a bezzeg ország! Innen sikerült a politikai elitnek a lista legaljára juttatnia hazánkat.

Mára Európa szegénynegyede lettünk. A felmérés szerint nem csak a nyugati országok gazdagsága elérhetetlen számunkra, hanem a szomszédos országok is megelőznek minket. Előbb Csehország, aztán Szlovákia, mostanra Románia is gazdagabb ország lett nálunk.

Az elmúlt egy évben még nőtt is a távolság a magyarok életszínvonala és az európai átlag között.

A kormányzati propaganda a gazdasági sikerekről harsog, de valójában csupán egy szűk kör életszínvonala emelkedett jelentősen az utóbbi években. Másoknak szerény mértékben javultak az életkörülményei, több millió magyar viszont nyomorog. A számok azonban nem hazudnak: összességében a magyar nép a második legszegényebb Európában! És erről biztosan nem Soros György tehet. Idén emlékeztünk meg a trianoni békeszerződés 100. évfordulójáról.

Létezik-e annál nagyobb kormányzati kudarc, minthogy az elcsatolt területeken lévő magyarok ma gazdagabb országokban élhetnek mint az itthoniak?
486 views0 comments