• Hunor Magyar

Lopnak, csalnak és közben nem csinálnak semmi hasznosatPár napja cikkeztünk a Budapest-Belgrád vasútvonalról, azaz minden idők egyik legértelmetlenebb beruházásáról, egyben legszemérmetlenebb lopásáról. A kormány kínai kölcsönből megépít egy soha meg nem térülő beruházását azért, hogy újabb 300 milliárd forint közpénz mehessen Felcsútra.


Az a Fideszben a legundorítóbb, hogy még véletlenül sem merül fel bennük, hogy a lopás mellett akár jó és hasznos dolgot is adhatnának a magyaroknak. Azt már fel sem vetjük, hogy mi lenne, ha nem lopnának, mert ezen már túl vagyunk, világos, hogy a légzés és az anyagcsere folyamatok mellett a közpénz eltulajdonítás is hozzátartozik a NER működtetőinek alapvető életfunkcióihoz.


De attól még, hogy lopnak, csinálhatnának olyat is, amivel mi is jól járunk!

Például úgy, hogy nem az értelmetlen Budapest-Belgrád vasútvonal felújításával lopnak el 300 milliárdot, hanem azokon a kórházi fejlesztéseken, amelyek lehetővé tennék, hogy az orvosok 72 órás műszak után ne a lépcső alatti lukban elhelyezett heverőn legyenek kénytelenek pihenni.


Miért nem az egészségügyre költ a kormány? A kórház felújításokra szánt összeg egy részét ugyanúgy ellophatnák, mint azt, amit a Budapest-Belgrád vasútra fordítanak, de legalább több millió magyar kapna szolgáltatást attól az államtól, amit az adójával eltart.

Tudjuk a választ: azért nem, mert a kínai kormány leszarja, hogy milyen egészségügyi ellátást kapnak a magyarok. Ők arra nem adnak még kölcsönt se, hogy a Honvédkórházban az orvosok ne a lépcső alatt pihenjenek.


Ők arra adnak pénzt, ami az ő érdekeiket szolgálja.

Kína nem az Európai Unió, ezért nem ad ezermilliárdokat útfelújításra, hídépítésre, egészségügyi fejlesztésekre vagy a közvilágítás cseréjére. Apropó közvilágítás: Kínát az sem érdekli, ha a miniszterelnök veje viszi haza a pénzt. Az Európai Csalás Elleni Hivatalt viszont igen, le is leplezte a családi üzelmeket.


Ezért szidja Orbán Brüsszelt, és ezért hajol a földig a kínai kommunista párt vezetői előtt.

352 views0 comments