• Hunor Magyar

Kötszerre nincs pénz, fedett futballpályára van

„Minden sebkötözésre érkező beteg hozzon magával kötszert! Az ügyelet erre a célra nem tud biztosítani kötözőanyagot!” Ez a felszólítás fogadta a mezőkövesdi orvosi ügyeletre érkező betegeket a 168 Óra cikkében bemutatott fénykép tanúsága szerint. Felmerül a kérdés az emberben: mikor mondják ki hivatalosan, hogy a magyar egészségügy összeomlott? Általánosabban:


Mit remélhetünk attól az államtól, amely már kötszert sem tud biztosítani a betegek ellátására?

Mintha egy BKV-busz ajtajára kitett papíron felszólítanák az utasokat, akik már megvették a jegyüket, hogy hozzanak kannában benzint, ha utazni is akarnak. Az egészségügyi ellátáshoz is megvettük a jegyünket, hiszen minden hónapban levonja a kormány a fizetésünkből a járulékot. Nem is keveset.


Akkor hogy a nyavalyába fordulhat elő az, hogy a kötszerért külön kell fizetnünk?

2010 előtt még azt harsogta a Fidesz, hogy mindenkinek jár az ingyenes egészségügy. Most ott tartunk, hogy még a kötszer sem ingyenes mindenhol. Magánadományokból szereznek be a kórtermekbe klímát, és az anyukáknak ágyat, hogy a gyerekeik mellett éjszakázhassanak.


Miközben Mezőkövesden nincs kötszer az orvosi ügyeleten, egymás után épülnek a városban a felesleges sportpályák a kormány eszement költekezése miatt. Már volt egy 800 milliós stadion felújítás, most jön a fedett sportcsarnok.


Ismerve a Fideszt, még csak azt sem mondhatjuk, hogy ez a mélypont. Még egy-két év, és a rendelő falán az a felirat vár majd minket, hogy az otthonról hozott kötszerrel kötözzük be saját magunkat, mert az utolsó orvos is elhagyta az országot.


Akkor majd kap a település egy kézilabdacsarnokot is.

87 views0 comments