• Hunor Magyar

Kátyúba került az országA kormánylapok szerint a nemzet büszkesége: a kátyú. Történt, hogy az Opel reklámot forgatott a magyar fővárosban. A kisfilm lényege, hogy a hirdetett autó keresztül-kasul furikázik Budapest belvárosában, bizonyítandó, hogy a modell kényelmes ülései mennyire jól jönnek a rossz városi utakon. A gyártó más európai városokban hasonló reklámfilmeket készített, az autó pedig mindenhol legyőzi a helyi nehézségeket. Sehol senkinek nem jutott eszébe megsértődni ezen a reklámon, kivéve az Orbán-kormány közpénzzel kitömött médiáját.

„Aljas módon, nyilvánosan alázták meg Magyarország büszkeségét” – írta például a kátyús Opel-reklámról a Ripost. A dörgedelmes cikk szerint szándékosan járatja le a német autógyár Magyarországot, rámutatva arra, hogy „Budapest hepehupás”.

A cikk persze röhejes és jelentéktelen, mégis tökéletesen világít rá, mivel is eteti nemzeti politika címén ez a kormány a saját szavazóit.

Átláthatatlan módon milliárdos állami támogatásokkal tömik ki az adófizetők pénzéből a német autógyárakat. Némelyikük kedvéért erőszakkal verik át a parlamenten a „rabszolgatörvényt”, hadd túlórázzon a magyar. Majd mindezek után jönnek azzal a dumával, hogy „Eb ura fakó”, a német autógyár szándékosan lejáratja legfőbb nemzeti büszkeségünket: a budapesti kátyút.

Megvédjük Magyarországot! A magyar emberek döntöttek: szar utakon akarnak járni. Aki magyar, annak fáj a sima aszfalt.

De ugyanez a logika érvényesül minden másban is. A kormány közel 20 ezer kínai, orosz és arab embert engedett be letelepedési kötvényekkel az országba és Európába, köztük bűnözőket, miközben hangzatosan védi a magyarokat a most már sehonnan sem érkező migránsoktól. Aki pedig a turpisságra rámutat, az persze nem magyar, hanem hazátlan bevándorláspárti. A kormány bólogató kiskutyaként rendeli alá magát Oroszország érdekeinek.

Putyin már gyakorlatilag belföldi útnak tekinti a budapesti látogatásait, és személyesen váltja le a Paks2 építéséért államtitkárt. Sebaj. Pártunk és kormányunk jól megvédi a nemzeti szuverenitást az Európai Uniótól és az alakuló uniós ügyészségtől, amely érthetően nem nézné jó szemmel, hogy miniszterelnök - többek között - a vején keresztül lopja szét az uniós támogatásokat.

Megvédjük a nemzet vejét, akárcsak a kátyút. Vajon mi lesz még nemzeti büszkeségünk, amiről nem szabad külföldön vagy itthon szót ejteni, mert egyből hazaárulóvá válunk?

Megvédjük a kórházi fertőzést, a szétrohadó vasúti kocsikat, a légszennyezést? Miféle kifacsart, beteges észjárás alapján lehet a jelenlegi hatalmi elit politikáját nemzetinek tekinteni?

Ideje lenne felébredni, a valódi értékeket védeni és kilépni a hatalom által ránk kényszerített álnemzeti logikából, különben sosem jutunk ki a kátyúból.

406 views0 comments