• Hunor Magyar

IngyenélőkTermészetesen nem az a baj, hogy az ország vezetői és a vendégeik egy luxusétterem minőségi ételeit eszik. Az a baj, hogy hülyének néznek minket, akik a végén a számlát kifizetik. Azt akarják elhitetni velünk, hogy a Gundel menüje kijön 850 forintból. Annyiból amennyiből a gyerekeinknek az iskolában ehetetlen kosztot löknek oda.

Most vagy az van, hogy a gyerekeinkkel bánnak megalázó módon az ország vezetői, és hagyják, hogy hitvány ételt adjanak nekik akkora összegből, amennyiből finomat is lehetne főzni, vagy az iskolai étkezésre befizetett pénzünkből csak ennyi jön ki, de akkor 850 forintból a Gundel sem tudja kigazdálkodni a menüjét.

Márpedig, ha nem tudja kigazdálkodni, akkor ráfizetne, hacsak a különbözetet nem kapja meg az államtól valamilyen úton-módon. Az állam pedig mi vagyunk. Azaz, az ország leggazdagabb egy százalékához tartozó politikusoknak és köztisztviselőknek még az ebédjüket is mi fizetjük.

Úgy érzik, jár nekik a milliós fizetés, és jár nekik a különleges minőségű étkezés is. Az nem jut eszükbe, hogy az előbbiből akár az utóbbi teljes összegét is kifizethetnék maguknak.

A botrány hatására a Miniszterelnökség azzal magyarázkodott, hogy ezek a kiváltságok korábban is jártak a politikai vezetőknek. „Kettős mércének tartjuk, hogy az ellenzéki képviselők az országgyűlési menza árképzése ellen, ahol maguk is étkeznek, nem tiltakoznak, a Karmelita épület menzájának árszabását viszont kritikával illetik.” – írták. Ebben igazuk van.

Nemcsak a Várban, hanem a Parlamentben is irreálisan olcsón ehetnek a képviselők. Valamennyien azt hiszik, hogy ez nekik jár. Együtt mehetnek el a kénköves, büdös francba.
419 views0 comments