• Hunor Magyar

Hurrá, nyaralnak!


Egyáltalán nem gond az, hogy a forint olyan gyenge mint strandbüfében a csapolt sör, hiszen annyi szép és érdekes látnivaló van Magyarországon, nem kell mindenáron külföldön nyaralni – jelentette ki Varga Mihály a keményen dogozó kisemberek megnyugtatására.


Az más kérdés, hogy ha nem 320 forintba kerülne egy euró, hanem mondjuk 245 forintba, akkor egy külföldi nyaralás máris elérhetőbb lenne sokaknak.

Így viszont a Magyarországra érkező turisták járnak jól, mert sokkal olcsóbban megússzák az utazást. Ők is Magyarország szép és érdekes látnivalóira kíváncsiak, tehát a magyaroknak inkább örülniük kellene, hiszen nekik még utazniuk sem kell azért, hogy azt lássák, amit az ideérkező külföldiek. Ehelyett elégedetlenkednek itt a 320 forintos euróval!


Az más kérdés, hogy Orbán Viktor szerint "a gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak." Ezt persze nem most mondta a magánrepülős külföldi utazások Paganinije, hanem amikor még csak 245 forintot kellett fizetni egy euróért.


Hát az régen volt.


Az azóta eltelt időből lassan 10 évet a Fidesz töltött kormányon, az euró ára 245 forintról 320 forintra kúszott, a kormány által kitartott kegyenceket pedig még véletlenül sem Magyarország szépségei érdeklik, hanem Ibizára járnak, a Földközi tengeren jachtoznak, Svédországban vadásznak.


A miniszterelnök lánya sem itthon nyaralt, amikor az útszélén hagyta a gyereke pelenkáját.

A kiváltságosok mehetnek külföldre, mert nekik teljesen mindegy mennyibe kerül az euró, így is, úgy is kifizettetik az adófizetőkkel a költségeiket. A keményen dolgozó kisemberek meg maradjanak a határokon belül, ne álmodozzanak. Így is jobb helyzetben vannak mint azok a nyugdíjasok és fogyatékkal élők, akinek éppen megszünteti a szociális üdültetését a kormány.


Tavaly 43 ezer nyugdíjas és 9 ezer fogyatékossággal élő tudott szociális támogatással üdülni. Jövőre ők már kimaradnak az Erzsébet-programból. Ott szúrták el, hogy nem az oligarcha-programhoz csatlakoztak, mert akkor a kormány egzotikus helyekre vinné őket. Így legfeljebb a Taigetosz jöhet szóba – visszautat nem is kell utánuk fizetni.

323 views0 comments