• Hunor Magyar

Hogy lett a Várnegyedből NERnegyed?


A héten kiderült, hogy Rákay Philip tud számolni. Ha 2 millióig nem is, 39 ezerig biztosan. Ennyit fizet ugyanis havonta egy 60 négyzetméteres lakásért a fideszes önkormányzatnak.


Ügyes – mondhatnánk elismerően, hiszen ekkora lakást a nyolcadik kerületben se nagyon találni havi 100 ezer alatt. 39 ezerért Budapesten legfeljebb pincét vagy garázst lehet bérelni.


A szóban forgó lakás azonban nem a nyolcaik kerületben található, hanem a budai Várban, egy olyan házban, amelyet 70 millió forintért újított fel az önkormányzat.

Hogyan lehet ilyen főnyereményt megcsípni? – kérdezi most irigykedve az összes olyan szerencsétlen magyar, aki ennek az összegnek a sokszorosát kénytelen kifizetni albérletre a lakbér árak elszabadulása miatt. Aki a válaszra kíváncsi, tegye fel ezt a kérdést Bayer Zsoltnak, Palkovics Lászlónak, az első kerületi polgármesternek és Semjén Zsolt vadászcimborájának is. Nekik ugyanis szintén a piaci ár töredékéért adja bérbe a lakásukat a fideszes önkormányzat.


Amikor az újságírók megkérdezték a felsorolt NER-huszároktól, hogy ezt mégis hogy gondolják, valamennyien felháborodottan közölték: az alacsony lakbérért cserébe saját költségen újították fel a lakást. Tehát ez csak látszatra hihetetlenül jó üzlet, valójában megköszönhetjük nekik, hogy hajlandók 39 ezerért lakni a Várban.


Csakhogy több százezer magyar bérlő kiált fel ilyenkor: mi is szívesen élnénk 39 ezerért a Várban, mi is vállalnánk a lakás felújítását, akkor miért nem mi lakunk ott?!

Mert valahogy nem mi lakunk ott. Nem a kedves olvasó lakik ott. Bár mindannyian elfogadnánk ezeket a feltételeket, mégis ők azok, akiknek a fideszes önkormányzat biztosítja a mesés lehetőséget.


A NER lakóparkot hoz létre a várban a kiváltságos rétegnek. Egyfajta Pasa parkot, akár a török hódoltság idején. Holott tudhatnák: a magyar nép egyszer már visszafoglalta az elnyomóktól a budai Várat, vissza fogjuk szerezni megint.

591 views0 comments