• Hunor Magyar

Hipokrata eskü


A Magyar Orvosi Kamara szerint olyan súlyos a helyzet az egészségügyben, hogy már nem biztosítható a biztonságos betegellátás. Még úgy se, hogy az intézmények vezetői a munkajogi szabályok megsértésével próbálnak úrrá lenni az orvoshiányon.


Ezt nem az ellenzék állítja, hanem a Fidesz érdekeit több mint egy évtizede hűségesen szolgáló Éger István. Az ő vezetésével a kamara előbb megakadályozott mindenféle érdemi átalakítást, aztán némán végigasszisztálta az elmúlt éveket, amikor

  • a Fidesz radikálisan csökkentette a gyógyításra szánt összegeket,

  • kettészakadt az egészségügy pocsék államira és drága fizetősre,

  • az orvosok tömegesen mentek el külföldre, mert Magyarországon a kormány nem orvosokra költ, hanem harmadosztályú külföldi focistákra.

Az elmúlt években az egészségügy katasztrófa sújtotta övezetté vált, a kórházi fertőzéseknek több áldozata van Magyarországon, mint a közúti baleseteknek. Egy kisvárosnyi magyar embert pedig azért veszítünk el évente, mert nem kapnak időben egészségügyi ellátást.

Ez a folyamat itt játszódott le előttünk, Éger István mégsem szervezett sztrájkot és tüntetést azért, hogy a betegek érdekében változást kényszerítsen ki. Ameddig lehetett, hűséges maradt a kormányhoz, és nem panaszkodott azért, mert a focira megy el az a pénz, amit a magyar betegek gyógyítására kellene fordítani.


Képzeljük el, mekkora a baj, ha most már ő is tiltakozik!

422 views0 comments