• Hunor Magyar

Hadifogolyból nem lesz hiánycikkA kormány tervezi, hogy a jövőben 50 éves korig be lehessen hívni a férfiakat a hadseregbe.

Ez a válasz arra a botrányos helyzetre, hogy a magyar hadsereg annyira sem képes, hogy legalább addig feltartóztassa a hazánkba benyomuló ellenséget amíg a NATO megérkezne segíteni. Ennek mindenekelőtt az az oka, hogy a magyar katonaság felszereltsége szégyenletesen elavult, az állomány pedig kicsi.

Rengeteget dumálnak a nemzeti nagyságról, a hazáról, az erőről, a magyar szuverenitásról, de ha mondjuk az oroszok gondolnának egyet, másnapra akadály nélkül jutnának el Budapestig - miután túljutottak az ukránokon.

Pillanatnyilag a magyar szuverenitást mások ereje garantálja.


A most kormányzó társaságnak utoljára akkor volt fontos a haderőfejlesztés, amikor Grippeneket vásároltak igen gyanús körülmények között. Egyéb esetekben a magyar honvédségre annyira keveset költött a kormány, hogy abból még lopni sem tudott rendesen.

Az igaz, hogy hadifogolynak az 50 évesek is jók lennének. Mást ettől az intézkedéstől nem lehet remélni.

A Don-kanyarba egykor motorkerékpárosokat és bicikliseket küldtünk hadifogolynak, most családapákat terveznek - bicikli nélkül. Hadifogolyból nincs hiánycikk, csak tanárból, ápolóból és ezermesterből. Jók lesznek ők is katonának.


124 views0 comments