• Hunor Magyar

Hússzor annyit költ a kormány sportra mint az Országos Onkológiai Intézetre


A múlt héten kiderült, hogy az elcsigázott betegek embertelen körülmények között, hosszú órákat várakoznak az Országos Onkológiai Intézet tömött lépcsőházában. A kemoterápiás kezelésre érkező betegek hajnali 5 órától állnak sorban azért, hogy ellássák őket. Ennek érdekében még a sorszámhúzásért is sorszámot húznak. A hajnali érkezés és a többórás sorban állás sem garancia arra, hogy sorra kerülnek, pedig 11-ig be kell jutniuk az orvoshoz, hogy aznap megkaphassák a szintén több óráig tartó kemoterápiás kezelést – számol be a botrányos helyzetről a 24.hu.


Nem lehet szavakat találni arra, hogy a legsúlyosabb betegséggel küzdő embereket a kormány ilyen elviselhetetlen helyzetbe hozza.

Ezek a harmadik világbeli körülmények egyenesen következnek abból, hogy a kilenc éve hatalmon lévő Fidesz pénzt vont ki az egészségügyből, részben azért, hogy idióta célokra költse, részben azért, hogy ellopja. Még azokban a napokban is, amikor minden józan és empatikus magyar ember az onkológiai ellátás összeomlásával és a megalázott betegekkel foglalkozott, a következő hírek jelentek meg a sajtóban:


  • A kormány 2 milliárd forinttal támogatja Németh Szilárd birkózó alapítványát.

  • Orbán Viktor bejelentésének megfelelően, meghosszabbíthatják Bicskéig az üresen közlekedő felcsúti kisvasutat, a következő két évben összesen több mint 12 milliárd forintot fordítanak kisvasutakra.

  • 273 millió forintot adnak állami cégek Rogán Cecília rendezvényeire.

  • Nagyszabású építkezés folyik az Orbán-majorságban.

  • A kormány jövőre 327 milliárd (!) forintot szán sportra.


Ezekből a pénzekből hatalmas javulásokat lehetne elérni az egészségügyben. Összehasonlításképpen: az Országos Onkológiai Intézetre idén 15 milliárd forintot fordít a kormány.


Sportra hússzor annyit!

Kilenc év után teljesen világos: a kormány nem hajlandó az egyszerű emberek gyógyítására többet költeni. A Fidesz vezetőit nem érdekli, hogy milyen körülmények vannak az állami kórházakban, ha nekik bajuk van, úgyis a fizetős egészségügybe mennek. A saját maguknak megszavazott fizetésemelésekből futja rá.

450 views0 comments