• Hunor Magyar

Gyenge forint, gyenge ország"A gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak." – közölte ellentmondást nem tűrő hangon 2004 novemberében az az ember, aki ma Magyarország miniszterelnökeként tevékenykedik. Azt is hozzátette, hogy a gyenge forinttal ellopják a pénzt az emberek zsebéből, mivel a bérből, fizetésből és egyéb járulékokból élők gyengébb forint esetén kevesebb árut tudnak megvásárolni a boltokban, a nyugdíjasok juttatása is kevesebbet ér.


Azon a napon 245 forintot kellett fizetni egy euróért.

Amikor 2010. május 29-én a parlament megválasztotta ugyanezt az embert miniszterelnöknek, akkor 273 forintot ért egy euró. Azóta kilenc éve folyamatosan ő van hatalomban.


Ma az euró 320 forintnál jár.

Ami a saját kijelentése szerint azt jelenti, hogy kilenc éves kormányzása alatt 20 százalékkal lett gyengébb az országunk.


Két eset lehetséges: 1. Ha a forint a miniszterelnök szándékai szerint gyengül, akkor ő egy gyenge ember, hiszen „gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak.” 2. Ha a forint az akarata ellenére gyengül, akkor viszont azért gyenge ember, mert még kétharmados többséggel a háta mögött sem tudja elérni a nemzeti valuta erősödését.


Ez a kormány csak egyetlen dologban erős: abban, hogy ellopja a pénzt az emberek zsebéből.
458 views0 comments