• Hunor Magyar

Felcsúti álomgyár


Mesterséges sziget létesült Felcsúton. Ez még hiányzott a fideszes Disneylandből. Mivel a definíció szerint a sziget az egy olyan földdarab, amit víz vesz körül, a felcsúti mesterséges sziget kialakításához előbb egy mesterséges tavat kellett kiásni. Hazánk legfontosabb települése ugyanis eddig folyóval vagy tóval nem büszkélkedhetett. Ami durva sértés az anyatermészet részéről, de szerencsére uniós támogatással ez a kis hiányosság orvosolható.


Így a kisvasút, a focistadion és a tornacsarnok után Magyarország tényleges fővárosát egy tó is gazdagítja.

Lesz kis híd, a parton étterem, a vízben halacskák. Turista mondjuk nem lesz, a kisvasút is üresen pöfékel évente 8 millió forint veszteséget termelve, de talán a következő nagy projekt, a mesterséges hegy sípályákkal vagy a mesterséges tengerpart korallzátonnyal csak odacsalogat majd valakit.


A felcsúti álomba ölt uniós támogatást persze arra is lehetne költeni, hogy a lepusztult kórházakban ne kelljen begipszelni az eltört infúziós állványt, hanem korszerű eszközökkel gyógyítsák a magyar betegeket.

Mindannyiunk pechje, hogy Felcsút leghíresebb fia gyerekkorában nem orvososdit játszott, hanem focizott. Fordított esetben azt a rengeteg pénzt, amit az elmúlt években a kihasználatlan stadionokra szórt el, talán az egészségügy fejlesztésére fordította volna.


Az Unió ugyanis ebbe nem szól bele. Ha a magyaroknak tetszik, hogy az ideküldött pénzből a miniszterelnök kórházfelújítás helyett kis szigetet épít a falujába a kisvasútja mellé, akkor Brüsszelben széttárják a kezüket: biztos ez a híres, csavaros, magyar észjárás.

357 views0 comments