• Hunor Magyar

Ezek tényleg rosszabbak mint a kommunisták


Régen azt mondták, hogy az ország minden vagyona a dolgozó népé. A balatonaligai pártüdülő is a dolgozó népé volt, az más kérdés, hogy oda egyszerű emberek nem mehettek be, mert ott az MSZMP vezetése nyaralt a dolgozók nevében. A Balaton körül szinte minden településen volt a Pártnak vagy valamelyik minisztériumnak üdülője, ahová csak a kiváltságosok léphettek be.


Ugyanakkor az is az igazsághoz tartozik, hogy abban az időben a kisemberek közül is nagyon sokan juthattak el a Balatonhoz, mert az egyes vállalatoknak és a szakszervezetnek is voltak saját üdülőik, amelyek biztosították a két hetes nyaralást a dolgozóknak és családjaiknak.


Mára megszűntek az állami üdülők, mindenki maga szervezi és fizeti a nyaralását piaci árakon. Csak egy valami nem változott: az ország vezetői és családtagjai most is a dolgozó nép pénzén jutnak kiváltságokhoz. Például úgy, hogy túlárazott közbeszerzéseken annyi közpénz vándorolt a zsebükbe, hogy azon az egész Club Aligát meg tudták venni maguknak.


Így aztán ez a terület most már névleg sem a dolgozó népé, hanem az új elvtársak magántulajdona lett. Akik fogták magukat, és sorompóval zárták el a vízparthoz vezető utat, így az aligai lakosoktól egyszerűen elzárták a Balatont.


Orbán és családja gátlástalanabbul él vissza a hatalmával mint a kommunista elődeik. Ha esetleg egyszer politikai fordulat lesz, a hatalmas vízparti telek Aligán akkor is az övék marad. Ahogy az övék maradnak az elmúlt években megszerzett szállodák, kempingek, kikötők és éttermek.


Vagy a képen látható 9000 négyzetméteres, medencés luxusvilla.

A régi komcsik legalább nem kérkedtek a kiváltságaikkal, ezek a mostaniak viszont szemérmetlenül hencegnek azzal a vagyonnal, amit tőlünk harácsoltak össze. A régi komcsik az állami tulajdont úgy használták mintha magántulajdon lett volna. A mostaniak viszont még a Balatont is a saját nevükre írták.

1,041 views0 comments