• Hunor Magyar

CEU-ügy: A labancok nyertekVasárnap az osztrák kancellár Soros Györggyel tárgyalt a CEU költözésével kapcsolatban. A kezelésre szoruló pszichopaták ezt azzal magyarázzák, hogy ezek szerint Sebastian Kurz is Soros zsoldjában áll. Az igazság ehhez képest az, hogy a konzervatív-jobboldali osztrák kancellár ugyanahhoz az Európai Néppárthoz tartozik mint a magyar kollégája, és egyáltalán nem áll Soros zsoldjában. Őt az osztrák nép fizeti azért, hogy jót tegyen Ausztriával.

És a kancellár úgy gondolja, hogy az országa rengeteget nyer azzal, ha a CEU Bécsbe költözik.

Ez a találkozó azért jött létre Sorossal, mert az ottani kormány küzd azért az intézményért, amelyről a magyar kormány le akar mondani.


Miért annyira elszánt az osztrák kancellár, hogy még vasárnap is hajlandó dolgozni, ha ezzel előmozdíthatja a költözést? Mert a CEU távozásával egyértelműen Bécs lesz a közép-európai régió tudományos központja. A magyar kormány most löki vissza Budapestet a megye kettő szintjére.

Valószínűleg az egykori labancok mai utódai még mindig nem hiszik el, hogy a kurucos hagyományokat állandóan emlegető magyar kormány ekkora ajándékot ad nekik.

Széchenyi azt akarta, hogy Pest és Buda ne elmaradott porfészek legyen, hanem Bécs méltó párja. Örökségének mai elárulóiban még annyi nemzeti büszkeség sincs, hogy Budapest érdekét nézzék Béccsel szemben.

Mi az egyetlen hasonlóság az osztrák kancellárban és a magyar miniszterelnökben? Mindketten jót csinálnak Ausztriának.
192 views0 comments