• Hunor Magyar

Bajban a kormány: vége a migrációs válságnak


Most eláruljuk mire készül Brüsszel. Mert ezt Önnek is joga van tudni. A soron következő uniós csúcson a tagállamok vezetői a következő kérdésekről fognak tárgyalni:

  1. a klímaváltozásról,

  2. a munkahelyteremtésről,

  3. a gazdasági növekedésről,

  4. a versenyképességről,

  5. és a dezinformáció elleni küzdelemről.

Mint az bizonyára minden kedves olvasónak feltűnt, a felsoroltak között nem található meg a magyar kormány egyetlen témája: a migráció. Vajon miért nem?


Azért, mert a legfrissebb adatok szerint ötéves mélypontra süllyedt az illegálisan Európába érkező bevándorlók száma, és a benyújtott menedékkérelmek mennyisége is visszaállt a migrációs válság kezdete előtti szintre.

Magyarul: a migráció lekerült az Európát érintő legfontosabb problémák listájáról. Szemben például a klímaváltozással vagy az orosz destabilizációs beavatkozásokkal, amelyek változatlanul súlyos fenyegetést jelentenek a kontinens lakóira.


Brüsszel tehát arra készül, hogy ezekkel az ügyekkel foglalkozik. Ami nem jelenti azt, hogy az illegális bevándorlásával kapcsolatban ne lennének még teendők, de Brüsszelben azt gondolják, hogy ha az elmúlt évek döntéseivel és megállapodásaival sikerült radikálisan visszaszorítani a migrációt, akkor a jövőben is kezelni tudják a helyzetet.


Most már tehát tudjuk, hogy mire készül Brüsszel. Sajnos azt is tudjuk, hogy mire készül a magyar kormány.


Az egészségügy rendbetétele helyett inkább folytatja a hazug kampányát Brüsszel ellen, miközben a haveroknak adja azt a pénzt, amit Európából a magyar embereknek küldenek.
573 views0 comments