• Hunor Magyar

Az Orbán-kormány migránspártiEzekben az országértékelős, Tudományos Akadémia felszámolós napokban teljesen elsikkadt az a hír, hogy

a magyar kormány megvétózott egy olyan megállapodást, amit az Európai Unió kötött volna az arab országokkal az illegális migráció visszaszorítása érdekében.

Micsoda? – kérdezhetné valaki, akibe eddig intravénásan tolták a kormányzati propagandát, ezért abban a tudatban él, hogy a kormány legfőbb vágya a migránsok távoltartása Európától, azon belül is Magyarországtól.

A hírek szerint az uniós kormányok teljesen kibuktak a vétó miatt, hiszen ezzel nemcsak kukába ment a munkájuk, de távolabb kerültek attól a céltól, hogy egy megegyezéssel az arab országokat rábírják az illegális migráció megfékezésére.

Az elmúlt évben már sikerült lényegesen csökkenteni az Európára nehezedő bevándorlási nyomást. Az uniós diplomaták szerint a magyar kormány által ellenzett megállapodás kellett volna ahhoz, hogy ez a siker tartós maradjon.

Na de akkor miért fúrta meg az egységes európai fellépést a magyar kormány?

Azért, mert valójában akkora szüksége van a migránsokra mint egy falat kenyérre.

Ha tartós marad a mostani állapot, akkor szépen lassan kiszorulnak a hírekből a bevándorlók, a határkerítés, a Stop Soros, és akkor hirtelen látszódni kezdenének a lerohadt kórházak, a leszakadó vidéki települések, illetve az ellopott pénzekből épített vadászkastélyok.

Ha az Unió véglegesen megoldaná a migránsválságot, akkor a magyar kormány kénytelen lenne az ország tényleges problémáival foglalkozni. Az viszont nem ment neki. Inkább jöjjenek a migránsok – mondja.

Úgyse Magyarországra jönnek.

610 views0 comments