• Hunor Magyar

A világ döbbenten figyeli, hogy Orbán focira költ az egészségügy helyett


Magyarországról írt a New York Times. A világon minden nap sok borzasztó vagy éppen különleges esemény történik, ezért ebbe a lapba csak a legborzasztóbb vagy a legkülönlegesebb híreknek van esélyük bekerülni.


A szerkesztők közel 200 ország több milliárd embert érintő ügyei közül kénytelenek kiválogatni a legfontosabbakat. Ezt szem előtt tartva gondoljunk bele abba, hogy mennyire kell egy magyarországi ügynek döbbenetesnek és abszurdnak lennie ahhoz, hogy a New York Times szerkesztői azt mondják: OMG, ezzel a témával mindenképpen foglalkoznunk kell!


És az a magyarországi jelenség, amiről a vezető amerikai lap írt, valóban döbbenetes. Konkrétan arról van szó, hogy miközben Orbán szórja a százmilliárdokat az üres és felesleges stadionokra, addig a magyar egészségügy tragikus állapotba jutott.

Amerikából nézve ez az ellentmondás teljeséggel felfoghatatlan. A megrázó fotókkal illusztrált terjedelmes cikk bemutatja Orbán rendszerét, amelyben egyszerre természetes, hogy a sürgősségi osztályokon nincs szappan, illetve az, hogy a legfőbb ügyész együtt mulatozik a miniszterelnökkel annak a stadionnak a VIP-páholyában, amelyik az egyik szimbóluma a lopásnak és a korrupt politikának.


Az amerikai újságírók nem értik, hogy az elmúlt években felépített stadionok árának töredékéből miért nem a szappanproblémát oldotta meg a magyar kormány. Vagy azt, hogy a Szent János Kórház ne úgy nézzen ki mint egy B-kategóriás zombifilm forgatásának ottfelejtett díszlete.


Ezt mi magyarok sem értjük.


Mi csak elszenvedjük azt, hogy 1,8 milliárd forint közpénzből épül sportcsarnok a Szijjártó Péter-féle másodosztályú dunakeszi futsalcsapatnak, miközben egy óra sem elég ahhoz, hogy a mentő kiérkezzen egy közterületen fekvő beteghez a fővárosban!


A New York Times figyelmébe pedig hadd ajánljuk Orbán családjának meggazdagodását. Az is van ilyen jó sztori.

449 views0 comments

Recent Posts

See All