• Hunor Magyar

A rabszolga Magyar PostaKérdést tett fel a Magyar Postának a magyar sajtó. Az állami vállalat az érdemi választ a következő bicskanyitogató szöveggel kerülte meg:

"Társaságunk nem kíván részt venni Soros európai parlamenti választási politikai kampányában".

Annyiszor hangzott már el, hogy egy ilyen mondatnak egy normális országban súlyos következményei lennének, de az az igazság, hogy egy ilyen mondatnak egy normális országban tényleg súlyos következményei lennének.

Az a legkevesebb, hogy az adott állami vállalat vezetőjét másnap kirúgnák, de az is lehet, hogy a területért felelős miniszternek is mennie kellene.

Persze, a normális országok éppen azért normálisak, mert egy állami vállalat vezetőjének eszébe sem jutna válaszadás helyett primitív kampányszöveggel sértegetnie azokat, akiktől a fizetését kapja. Az állami vállalat ugyanis nem a kormányé, hanem a nemzeté.

Az állami vállalat köztulajdon. Amikor a nyilvánosságot, azaz a népet képviselő sajtó kérdést tesz fel, akkor a tulajdonos nevében tesz fel kérdést. Ha a menedzsment ilyen suttyó választ ad, akkor azt fejezi ki, hogy leszarja a tulajdonosát, azaz a népet.

A Magyar Posta nem a nemzeté, hanem a Fidesz rabszolgája - erről szól ez az idézet.

Nyolc éve tűrjük ezt, elég volt ebből.
577 views0 comments