• Hunor Magyar

A lopásexpresszen Orbán a masinisztaZöldre váltott a szemafor: indul a Budapest-Belgrád vasút építése. A beruházást az elemzők minden idők egyik legértelmetlenebb pénzkidobásának tartják. Nagyjából 950 milliárd forinttal rövidíti meg a magyar népet a kormány.


A konstrukció a következő:

1. Kína hitelt ad Magyarországnak az építkezésre.

2. Ennek egy részéből felépítik azt a vasutat, amin Kína szállítja az áruit Európa felé.

3. A pénz másik részét a felcsúti klán ellopja.

4. A hitelt a kamataival együtt a magyar nép hosszú éveken át fizeti vissza.


Az világos, hogy ez a beruházás miért jó Kínának. Az is egyértelmű, hogy miért jó biznisz az építkezés Mészárosnak és közismert társának. Csak az a kérdés, hogy hol jó ez az egész Magyarországnak.


A válasz az, hogy sehol. A számítások szerint a beruházás a magyaroknak nagyjából 2400 év alatt térülhet meg, ami azt jelenti, hogy soha.

Akkor miért viszi bele minket ebbe a rossz befektetésbe Orbán, ahelyett, hogy kórházakra és iskolákra költené ezt a hatalmas összeget? Vagy kérdezhetjük úgy is, hogy ha már a vasútra akar költeni, akkor miért nem a személyszállítást fejleszti, hogy ne kelljen még ma is négy óra ahhoz, hogy valaki Budapestről Pécsre eljusson a MÁV szutykos és örökké késésben lévő járatain.


Nos azért, mert Orbán nem jót akar, hanem pénzt akar.

Folyamatosan etetni kell a lopószörnyet, és a következő években csökkenni fog az Unióból érkező támogatás. Orbán pótolni akarja a kieső bevételt, amire ott van Oroszország és Kína. Ezek a birodalmak – szemben Európával – nem kórházakra, iskolákra és egyéb nemes ügyekre adnak pénzt, hanem a saját érdekeiket szolgáló terjeszkedésre. Oroszország Paksra, Kína a Budapest-Belgrád vasútra.


Orbánnak meg pont úgy mindegy, honnan jön a pénz, ahogy a drogost sem érdekli, kitől származik az anyag. Egyedül az számít, hogy a kínaiakkal kötött megállapodás miatt újabb 295 milliárd forint érkezik a felcsúti klánhoz.


Az egész NER erről szól. Egyedül a hívek gondolják azt, hogy Sorosról és a bevándorlók megállításáról.

231 views0 comments