• Hunor Magyar

A következmények nélküli országKét évvel ezelőtt lemondott egy ausztrál miniszter, mert kiderült: a kutyáit fuvaroztatta a hivatali autójával. Azaz a magánügyét közpénzen intézte. Pedig valahol érthető volt az igénye: a háza és a munkahelye között 120 kilométer volt a távolság (Ausztráliában mások a léptékek), és időnként csak úgy tudta megoldani a két kutya ellátását, ha a sofőrjét elküldte értük.


Szép, szép – gondolták az ausztrál emberek, de a hivatali autó a hivatali feladatok elintézésére való. Az ausztrál adófizetők azért mondanak le a jövedelmük egy részéről, hogy a miniszter a közügyeket hatékonyabban intézhesse, ezért kap szolgálati autót és sofőrt. A kutyagondozást viszont oldja meg a saját pénzén. A kormányfő elfogadta a lemondást.


Magyarországról nézve felfoghatatlan történet.

Itthon a miniszterek - és mindenekelőtt a kormányfő – az összes magánügyét közpénzből finanszírozza. Közpénzből aszfaltozzák le az utat a házukig, közpénzből létesítenek tavat a kisvasút mellé a falujukba, közpénzből utaznak focimeccsekre szórakozni, közpénzből hozzák létre a „nemzeti burzsuáziát”, közpénzből szereznek be az utolsó Gucci-táskáig mindent.


Pár napja derült ki, hogy közpénzből tettek jachtra is alkalmas vizsgát az agrártárca vezetői. Ausztráliában ezért nem csak az érintettek távoznának, hanem az egész kormány megbukna az általános botrány miatt. Magyarországon nem történik semmi. Pedig a lényeg ugyanaz: közhivatalnokok közpénzből, azaz a mi pénzünkből finanszírozták a magánéletüket.


Ezt addig tehetik, amíg a nép el nem kergeti őket. Ennek elkerülése érdekében kampányol a kormány folyamatosan Soros ellen.


Természetesen azt is közpénzből.
1,143 views0 comments