• Hunor Magyar

A hallgatás bére


Megháromszorozzák a médiahatóság elnökének fizetését, Karas Monika juttatása havi 1,3 millió forintról 4 millió forintra nő.


Mi van?


Már az döbbenetes, hogy valaki havonta 1 300 000 forintot kap azért, hogy ne csináljon semmit, ne lássa el a törvényi kötelezettségét, ne legyen észrevehető. A médiahatóságnak többek között az lenne a feladata, hogy megakadályozza az olyan propagandaszörnyeteg létrejöttét és működését, mint amilyet a kormány hozott létre, amikor 476 sajtóterméket terelt egybe a Fidesz szolgálatára.


A havi 4 millió forint viszont egészen vérlázító. Ez közel hússzorosa a magyarországi átlagjövedelemnek és kétszerese annak az összegnek, amit Orbán Viktor kormányzásának elején az állami szférában elfogadhatónak nevezett.

„Nem tartom elfogadhatónak, hogy miközben az ország komoly kihívásokkal néz szembe, ma ezeknél az intézményeknél előfordulnak havi 4, 5, sőt, esetenként 7 millió forintos fizetések is.” – közölte.


Most vagy az van, hogy Orbán szerint az ország ma már nem néz komoly kihívásokkal szembe, vagy ismét bizonyítékát adja annak, hogy a Fidesz pontosan azt csinálja ma, amiért 8 éven át a szocialistákat kritizálta, csak éppen turbó fokozatban.


Ami az első eshetőséget illeti: minek nevezzük azt, hogy Magyarországon a lakosság harmada a létminimum alatt tengődik, mint komoly kihívásnak? Vagy azt, hogy 35 fokos műtőben operálnak az orvosok, mert a kormány által tönkretett magyar egészségügyben még a légkondik sem működnek? Minden hatodik magyar gyerek külföldön születik a kivándorlás miatt, mi ez, ha nem komoly kihívás?


Akkor maradt a másik lehetőség:


A luxusbaloldallal szemben plebejus kormányzást hirdető Fidesz mára eljutott oda, hogy 4 000 000 forintot fizet havonta egy állami tisztségviselőnek jutalmul az árulásért.

Mikor húznak már el ezek végre a francba?

323 views0 comments