• Hunor Magyar

A buheráló1 millió forint megtakarítása van a miniszterelnöknek – áll a vagyonbevallásában. Ezt persze senki sem hiszi el, mégis, nagyon sokan ezért szeretik őt.


Magyarországot korábban a buherálók emelték a magasba. Ahogy most ugyanez a mentalitás teszi tönkre. Azok azonban, akik a rendszerváltás előtt nem fogadták el a hatalmi kényszert, ellenálltak neki, eltüntették gyarapodó vagyonukat, jót tettek akkor a hazával. Erről szól – többek között – Hankiss Elemér második társadalom elmélete: a nyolcvanas években a hivatalos világ mellett kialakult egy alternatív is, ahol az emberek egymásnak segítve építettek fel házakat, vittek pult alól húst, loptak ki külföldre valutát, hogy utána hűtőszekrénytől táskarádióig hozzanak be, nem mindig legálisan mindenfélét maguknak.

Mindeközben az állam rohadt lefele. A mai kormányzati politika ennek a buheráló, hazug világnak a szimbóluma, és ennek a nosztalgiájára építi hazugságait.

Sokak gyerekkorukat látják ebben: a Kádár-kori kis ember harcát a hatalommal szemben.


Nem ér nevetni. Mi is tudjuk, hogy a miniszterelnök maga a hatalom, sőt, övé az egész ország, lenyelte magának. Aki még tudja ezt, az – ha nem simul bele cinikus önzésből, akkor – utálja a NER-t és ellenzéke ennek a tolvaj rendszernek.

Vannak azonban, akik bedőlnek az orbáni trükknek.

Ő az ugyanis, aki hangosan az elit ellen küzd – még ha ezt az elitet 2010 után kénytelen volt Brüsszelig tolni, és uniós elitről beszélni. 2010 előtt, ellenzékben még az elit lehetett idehaza és Gyurcsánynak, meg köreinek hívták. 2010 után váltani kellett, hogy az elitellenes harc hiteles legyen. Orbán az elittől kívül álló személy, aki farmernadrágban megy találkozni az európai miniszterelnökökkel. Ki ő, ha nem - sokak szemében - a lázadó, aki a hatalmasokkal szemben küzd.

Ehhez pedig nagy, magyar trükkökre van szükség. Például, hogy felvegyen még néhány nevet: Mészáros Lőrinc is ő. Polt Péter is ő. Domokos László is ő. Szájer József és felesége is ő. Így él(nek) ők, békés skizofréniában.

Csak azért, hogy a kisember szeresse ő(ke)t a külvárosi, törvényt nem tisztelő, kisbicskás hozzáállásáért. Nekünk meg, akik ezt nem szeretjük, egy dolog maradt: harcolni a hagyományos értékekért.

Harcolni azért, hogy a becsület legyen becsület, a törvény törvény, a kimondott szó igaz szó, a magántulajdon védettséget kapjon, Magyarország pedig maradjon Európában.

Nincs más hátra, mint harcolni ellene és az összes többi személyiségével szemben. Van, aki ezt maffiának nevezi, az orvostudomány disszociatív (többszörös) személyiségnek.

Vele kell megküzdeni, hogy újra egészséges legyen Magyarország.
785 views0 comments