• Hunor Magyar

9 év kormányzás után összeomlott a magyar egészségügyA hétvégén összeomlott az egészségügyi ellátás Budapesten. Két millió ember sürgősségi ellátásáért négy kórház felelt, ebből három bejelentette, hogy az orvoshiány miatt nem tud beteget fogadni. Először a Honvédkórház, aztán a Dél-Pesti Centrum Kórház Merényi úton működő traumatológiája, végül a Szent János kórház is kénytelen volt felfüggeszteni az ügyeletét a hétvégére.


Ez a kormányzás totális csődje.

Olyan nincs, hogy Budapest két milliós lakosságának sürgősségi ellátására egyetlen kórház jusson, mert a többi intézmény ügyelete működésképtelenné válik.


Ez bűn. Ez felelőtlenség. Ez emberéletek gondatlan veszélyeztetése.


A 9 éve (!!!) kormányzó Fidesz úgy reagált a drámai fejleményre, hogy erről is Gyurcsány tehet. Ha valaki átaludta volna az elmúlt évtizedet, akkor elmondjuk: Gyurcsány tíz éve mondott le a kormányzásról. 2010 óta pedig a Fidesz irányítja az országot. Kilenc év rengeteg idő. A 2010-ben született gyerekek most lesznek negyedikesek az általános iskolákban!


Az egészségügy hétvégi összeomlásáért a kilenc évvel ezelőtti kormányra mutogatni éppen annyira férfias, mintha a tatárjárással vagy a török hódoltsággal próbálnák kimagyarázni azt, hogy négyből három kórház működésképtelenné válik 2019-ben.

Minket nem érdekel Gyurcsány. Minket igazából a Fidesz sem érdekel. Minket egyedül az életünk érdekel. Amit a stadionépítés kormánya folyamatosan veszélyeztet azzal, hogy üres lelátókra és a felcsúti klánra költi a pénzünket orvosok helyett.

33,449 views0 comments