• Hunor Magyar

25 000 magyart ölnek meg évente24 ezer fő – egy kisvárosnyi ember. Ennyien laknak például Hajdúszoboszlón.

24 ezer fő – ennyi magyar embert veszítünk el évente pusztán azért, mert nem kapnak időben egészségügyi ellátást.

Ez a szám messze több mint ahányan a terrorizmus áldozatává váltak – nem Magyarországon, hanem Európában, és nem egyetlen év, hanem a második világháború óta összesen.

24 ezer ember évente! A demográfia területén is teljes kudarcot valló kormány kilenc éve próbálja rávenni a családokat, hogy vállaljanak több gyereket, miközben minden évben kevesebben vagyunk egy hajdúszoboszlónyi magyarral pusztán azért, mert nem képes megfelelő egészségügyi ellátást biztosítani a már megszületetteknek.

Fontos leszögezni, hogy nem az ellenzéki pártok és nem a Soros-zsoldosok találták ki azt, hogy 2017-ben 24 ezer ember maradhatott volna életben az időben érkező ellátással. Ezt egy kormányzati elemzés állapította meg. Ennél rosszabb egyébként a helyzet, mert nagyjából további ezren vesztik életüket évente a kórházi fertőzések miatt.


Ez így már 25 ezer.

Ezt a közel 25 ezer embert a magyar állam öli meg. Egy részüket azzal, hogy nem működtet olyan szűrőrendszert, amely időben jelzi a bajt. A másik részüket azzal, hogy a túlterhelt és alulfinanszírozott kórházakban sokaknak nem kezdik meg időben a kezelését. A többieket pedig azzal, hogy az állam nem képes a saját intézményeiben olyan tisztaságot biztosítani, amely radikálisan lecsökkenti a fertőzések számát. Ezek alapján nem meglepő, hogy 35 európai ország közül a 33. helyen végzett a magyar egészségügy. Amikor a magyar egészségügy tragikus helyzete kerül szóba, rengetegen csak az elhanyagolt épületekre, a nővérhiányra, a túlzsúfolt kórtermekre, az ehetetlen kosztra és a hálapénzre, tehát többnyire olyan problémákra gondolnak, amelyek kellemetlenek ugyan, de túlélhetők. Az a baj, hogy ezen már túl vagyunk. Az egészségügy lezüllesztése odáig jutott, hogy ma már az életünk forog kockán.


Ha ezen a kormányon múlik, meg is dögölhetünk.
611 views0 comments