• Hunor Magyar

Évente 4000 magyart csonkít meg a hazája
Egy átlagos focista az NB I-ben havonta 5 millió forintot vihet haza. Ez az összeg nagyjából 10 tapasztalt érsebész szakorvos fizetésének felel meg.


Tehát 1 – sokszor nem is magyar – focista a pár száz nézőt vonzó, nézhetetlen színvonalú meccsek után a magyar adófizetőktől annyi pénzt kap, mint 10 darab orvos, aki életmentő műtéteket hajt végre.

Azaz, a bajnokságban résztvevő minden egyes csapat kezdő tizenegye összesen 110 orvos béréért játszik havonta.

A kormány döntött úgy, hogy inkább a focistákat fizeti és nem az orvosokat.

Annak ellenére, hogy megdöbbentő statisztikák láttak napvilágot.

Magyarországon évente közel 7000 végtag teljes, vagy részleges eltávolítása történik meg keringészavar miatt. Ez két és félszerese az európai átlagnak.

Ezt a drámai különbséget elsősorban nem az magyarázza, hogy a magyarok ennyivel rosszabb egészségügyi állapotban lennének, hanem az, hogy

nincs elég érsebész.

Azért nincs, mert a focistákra költi a kormány azt a pénzt, amivel rendes fizetést lehetne adni az orvosoknak.

A szakértők azt mondják, hogy évente legalább 15 ezer érműtétre lenne szükség, de csak 9500-at tud elvégezni annyi érsebész, amennyi még nem ment el innen olyan országokba, ahol a kormány nem a profi focistákra költi a gyógyításra szánt közpénzt.

Miközben a kormány újabb kampányt indít Soros György és a Fidesz pártcsaládjához tartozó Juncker ellen, csak erre az egy összefüggésre gondoljunk: ha a hazai egészségügy színvonala legalább az európai átlagot elérné, akkor évente több ezer magyar embernek meg lehetne menteni a végtagját.


9 év fideszes kormányzás után azonban a magyar egészségügy pont olyan pocsék lett mint a magyar foci.

1,070 views0 comments